Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις για την υγεία του λευκού τιγράκι

Η χειρουργική επέμβαση του λευκού τιγράκι Χασίγια, σημειώθηκε με επιτυχία ενώ αφαιρέθηκε η μεταλλική λάμα, που είχε τοποθετηθεί στο ποδαράκι της, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, που εγκαταλείφτηκε παράλυτο σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση νωρίτερα σήμερα και αφαιρέθηκε η λάμα (ίλος), που είχαν τοποθετήσει στο ένα από τα πίσω ποδαράκια της, γιά άγνωστο ακόμη λόγο.

Τι ανέφεραν οι ειδικοί

Παράλληλα οι κτηνίατροι, που τη χειρούργησαν πήρα δείγμα από τα οστά της, το οποίο εστάλη στο Πανεπιστήμιο, για να υποβληθεί σε ειδικές επιστημονικές αναλύσεις και να διαπιστωθεί ποιό ακριβώς πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει η μικρή «Χασίγια» στα οστά και δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της.

Σύμφωνα με τις ιατρικές αναλύσεις, αναμένεται στη συνέχεια να δοθεί στην Επιτροπή των 12 κτηνιάτρων, που έχει συσταθεί, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της «Χασίγια». Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες, ποιά ακριβώς θα είναι η θεραπεία, για το λευκό τιγράκι, η ιστορία του οποίου προκάλεσε έκρηξη συγκίνησης και ανθρωπιάς.

Η επέμβαση κράτησε δύο ώρες και έγινε σε ειδική κτηνιατρική κλινική. Στη συνέχεια η «Χασίγια» επέστρεψε στο Αττικό Πάρκο, όπου φιλοξενείται και νοσηλεύεται.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο αναρρωτήριο και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή, βιταμίνες και παυσίπονα. Κοιμάται πάντα αγκαλιά με ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που είναι το αγαπημένο της παιχνίδι.