Μήνυση ιερέων κατά του Καναράκη για προχωρημένη φωτογράφιση!

by Μαρία Θανάση

Σάλο στα social media αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες, η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, που πόζαρε ως άλλος Ιησούς φορώντας ακάνθινο στεφάνι και γυναικείο ντεκολτέ.

Η φωτογράφιση προκάλεσε την άμεση αντίδραση επτά ιερέων που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον του γνωστού ηθοποιού, ενώ μαζί με τη μήνυσή τους, ζητούν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος.

Όπως αναφέρουν με επιστολή τους οι ιερείς προς την ιστοσελίδα ekklisiaonline: «Κάποια κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια κατά των Χριστιανών επιλέγουν να εξευτελίζουν το όνομα του Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφίσεις σε περιοδικά».

Ο διευθυντής της ιστοσελίδας ekkliaonline, Ανδρέας Καραγιάννης, μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής (13/3) στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται» για τη φωτογράφιση του ηθοποιού, αλλά και για τις αντιδράσεις των ιερέων.

 

Όπως ανέφερε, άμεση ήταν και η αντίδραση από το Άγιο Όρος και πιο συγκεκριμένα από τον Γέροντα Πρόδρομο. Το περιοδικό «ΚΟΙΤΑ» στο οποίο πόζαρε ο Παντελής Καναράκης, έδωσε τη δική του απάντηση μέσω της εκπομπής, με την ανακοίνωση της εκδότριας του περιοδικού, Μαριάμ Νίκου, να καταλήγει:

«Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν, είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο δεν έχει βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει. Διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε».

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο, αν τελικά θα υποβληθούν μηνύσεις από τους ιερείς μετά την απάντηση του περιοδικού πως δεν θα κυκλοφορήσει το τεύχος.