Συγκλονίζει ο αστυνομικός που απεγκλώβισε το μωρό στην Ζάκυνθο

Στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, μίλησε ο αστυνομικός από την Ζάκυνθο που απεγκλώβισε το μωρό από τη Δανία, το οποίο οι γονείς του είχαν κλειδώσει στο αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια.

Χαρακτηριστικά είπε:  «Βγήκανε πολύ τα ένστικτα του πατέρα. Το πήρα αγκαλιά και νόμιζα ότι ήταν δικό μου παιδί και το έσωσα από κάτι. Μου έδωσε δύναμη και ευχαρίστηση».

Η συγκλονιστική μαρτυρία του

Ο Σπύρος Μοίρας ο οποίος είναι και ο ίδιος πατέρας είναι ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά το μωράκι που κλείδωσαν οι γονείς του μέσα στο αυτοκίνητο.

«Το ξεασφάλισα γιατί το είχαν δέσει στο καρεκλάκι του, το πήρα αγκαλιά, (ήταν) ανάμεικτα τα συναισθήματα. Δηλαδή χαιρόμουν, που δεν συνέβη πάλι το ίδιο περιστατικό με την Άρτα και ευχαριστώ την Παναγία, τίποτα άλλο».

«Το παιδάκι όταν το πήρα εγώ αγκαλιά ήταν χαμένο, σαστισμένο, πιστεύω ότι ήταν λίγο πριν τη θερμοπληξία» λέει στην κάμερα του Alpha ο Σπύρος Μοίρας, εξηγώντας «Εξωτερική θερμοκρασία είχαμε 27 βαθμούς, οπότε μέσα θα ήταν διπλάσιοι, όταν το πήρα αγκαλιά ήταν μούσκεμα, καταϊδρωμένο».

Με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς του ανήλικου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα: «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», ήταν τα λόγια της μητέρας.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός: «Θα την λιντσάρανε, κρατήσαμε μερικούς πολίτες που είχαν εκνευριστεί απίστευτα».

Συγκινητική είναι η στιγμή που περιγράφει ο Σπύρος Μοίρας όταν το μωράκι γύρισε από τη μητέρα του από το νοσοκομείο. «Χαμογελούσε σαν να έλεγε ευχαριστώ, ένα παιδάκι ενός έτους. Το λέω και ανατριχιάζω».

Οι γονείς του μωρού μετά την κατάθεσή τους ενώπιον εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δείτε το video